A Google bejelentette, hogy 2016 májusától tovább növeli a mobilbarát weboldalak rangsorolási előnyét.


 webvac.hu    17 márc 2016 : 06:52
 Nincs    Google

googlenews.jpg


Ha még nem tetted meg, itt az ideje, hogy elkészítsd weboldalad mobil verzióját. A Google hivatalos blogoldalán tette közzé, hogy májustól tovább erősíti a mobilbarát weboldalak rangsorolási előnyét.

A Google tavaly április végén vezette be a mobilbarát algoritmusát, amelynek hatására a mobilról indított kereséseknél a mobilbarát oldalak előnyhöz jutottak. A mostani változás ennek a korábban bevezetett szabálynak az erősödését hozza, azaz a mobilbarát oldalak további előnyre tesznek szert a nem mobilbarát weboldalakkal szemben.

A Google hivatalos közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a felhasználó keresési szándéka továbbra is nagyon fontos rangsorolási tényező, és ha egy nem mobilbarát weboldal rendelkezik kiemelkedő tartalommal, akkor továbbra is jó helyezést érhet el, akár a mobil kereséseknél is.

Ettől függetlenül azonban egyértelmű, hogy a mobilbarát weboldalak további előnyhöz jutnak.  A Stone Temple keresőoptimalizálással foglalkozó cég kutatása szerint a tavalyi mobil algoritmus hatására a nem-mobil urlek 50%-ának romlott a hatása, tehát a hatás már akkor is igen jelentős volt.

Ez májustól tovább fog erősödni.